top of page

ONTWIKKEL IN DE FOTOGRAFIE

Met plezier betere foto's maken

Plezier in het maken van foto’s? Betere foto’s maken door meer praktische kennis te krijgen? Ontdekken wat van een foto een indrukwekkende foto maakt? En de opgedane kennis toepassen in een prachtige omgeving? Kies dan voor de cursus: “Ontwikkel in de fotografie”. Samen met vakfotograaf en kunstliefhebber Mart van Zwam gaat u op zoek naar de essentie van uw beeld.

 

Voor wie?

Deze fotografievakantie is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde liefhebbers van fotograferen. Uitgangspunt is, dat u het beter foto's leren maken graag wilt combineren met een ontspannen vakantie.

Programma

Dag 1: Reisdag. U reist op eigen gelegenheid* naar Roussillon-en-Morvan, waar ’s avonds een heerlijk aperitief en diner klaar staan. u overnacht deze hele week in een luxe, ruime kamer met eigen badkamer.

Dag 2 t/m 6:

 • ’s morgens en ’s middags les van bevlogen vakfotograaf Mart van Zwam

 • foto-opdrachten waarbij u de kennis toepast

 • theoretische kennis over o.a. iso-waarde, sluitertijd, diafragma, lichtmeten, vlakverdeling, compositie, contrast, (in)flitsen en compenseren, objectieven, bestandstypen, standpunt, uitsnede, nabewerking, praktijk (de zogenoemde tips & tricks)

 • onderwerpen in beeld/praktijk: beweging, scherptediepte, het landschap, macro, straatbeeld (optioneel), architectuur, natuur, standpunt, flitsen, het portret

 • inspiratie halen uit de omgeving, waar natuur en cultuur elkaar raken

 • afsluiting van de cursus: een presentatie met hoogtepunten van het gemaakte werk

Dag 7: Reisdag. Na een uitgebreid ontbijtbuffet is het tijd om de terugreis te aanvaarden.

Er is ruim vrije tijd, u kunt natuurlijk meegaan op excursie (inbegrepen) of op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Ook bent u van harte welkom om in het château ontspannen een boek te lezen, een spelletje te doen of bij mooi weer in het zwembad te duiken. Uiteraard kunt u in de tuin macrofoto's maken van de planten, of juist roofvogels spotten. U kunt er zeker van zijn, dat u heel anders leert kijken!

Een inspirerende én ontspannende vakantie!

Cursusleider Mart van Zwam

Mart zelfportret.jpg

Mart is opgeleid aan de fotovakschool in Apeldoorn en altijd bezig met fotograferen en vastleggen. Mart verzorgt al geruime tijd met veel enthousiasme fotografieworkshops en -cursussen.

 

Naast de belangrijke technische basis voor fotografie, is hij een kunstliefhebber en leert hij u om oog te hebben voor de essentie van uw beeld.

Samen met vakfotograaf en kunstliefhebber Mart van Zwam gaat u op zoek naar de essentie van uw beeld

2017-08-30-0108-small-768x646.jpg

Praktisch

Om een mooie start te maken voor een geslaagde fotografiecursus, stuurt u vooraf 5 zelfgemaakte foto’s per e-mail op aan Mart (info@beeldencoaching.nl). Dit kunnen mooie foto’s zijn, of foto’s waar u vragen over heeft

Benodigdheden: Camera, pen & papier
Indien gewenst een statief

Inbegrepen

 • Verblijf voor zes nachten in Château du Pommoy, midden in regionaal natuurpark Le Morvan in Bourgondisch Frankrijk

 • Alle maaltijden ter plaatse (ontbijtbuffet, lunch, diner)

 • Twee glazen bier, wijn, of fris bij lunch en diner. Koffie, thee en water gedurende de hele dag

 • Gebruik van de faciliteiten van het château, beddengoed, handdoeken

 • Toeristenbelasting

 • 5 dagen fotografiecursus door vakfotograaf

 • Excursie naar het atelier van de befaamde Vlaamse beeldhouwer Peter Meyers (facultatief)

 • Of excursie naar de lokale kaasmakerij (facultatief)

Château du Pommoy: rust, natuur en cultuur

Uit het groene landschap van de Franse Morvan doemt een statig, wit pand op. Midden in de natuur vindt u het comfortabel ingerichte château. Recent gerenoveerd en van alle moderne gemakken voorzien. Geniet van uw grote kamer of suite met eigen badkamer, lees een goed boek in de grote salon, wandel door de tuin, speel piano of neem een verfrissende duik in het zwembad.

 

Direct vanaf het château maakt u prachtige wandel- en fietstochten. In de directe omgeving is al veel te zien, maar ook met de auto kunt u nog talloze uitstapjes maken. Bezoek bijvoorbeeld de Gallo-Romeinse nederzetting Bibracte op de Mont Beuvray (bij mooi weer kunt u het Mont Blanc-massief zien liggen!). Op slechts 20 autominuten vindt u de gezellige stad Autun met haar kathedraal, musea, Romeins theater, en vele terrassen….

 

Uw gastheer en gastvrouw zijn Ad Verspaandonk en Iteke van de Graaf. Kijk voor meer informatie op de accommodatiepagina

Reisdata en prijs
Data op aanvraag

Prijs van dit arrangement: € 895,- per deelnemer
Partnerarrangement (zonder de fotografiecursus): € 595,-

Reserveren

Stel een vraag of boek direct: cursusinfrankrijk@gmail.com

*Wij kunnen u behulpzaam zijn bij het organiseren van vervoer

bottom of page