top of page

BETER FRANS LEREN SPREKEN

Beter Frans spreken leer je

in Frankrijk

Heb je al een basiskennis van de Franse taal? Wil je jezelf meer oefenen in het voeren van gesprekken over dagelijkse onderwerpen, in een authentieke Franse omgeving? Wil je meer zelfvertrouwen krijgen in de communicatie met Franstalige mensen? En ‘en passant’ meer leren over de Franse cultuur, in een rustige omgeving? Dan is deze cursus echt iets voor jou!​

Woon je als Nederlander in Frankrijk of overweeg je om die stap te nemen? Zou je graag met meer gemak willen praten met Franstalige mensen in je omgeving? Ook dan is dit een geschikte cursusweek.

Programma

Dag 1: Reisdag. Je reist op eigen gelegenheid* naar Roussillon-en-Morvan, waar ’s avonds een heerlijk aperitief en diner klaar staan. Je overnacht deze hele week in een luxe, ruime kamer met eigen badkamer.

Dag 2 t/m 6:

 • vijf ochtenden les van een ervaren docent (maandag t/m vrijdag van 9.30-12.30) plus twee middagactiviteiten

 • conversatie rond thema’s uit het dagelijks leven

 • speelse, interactieve werkvormen

 • excursies in de authentieke Franstalige omgeving: bezoek aan markt en cultureel interessante dorpen, contact met plaatselijke bevolking

 • levensechte opdrachten waarbij je je kennis toepast en leert van elkaar

 • gebruikmaking van de actualiteit

 • grammatica als ondersteuning, gericht op communicatie

Dag 7: Reisdag. Na een uitgebreid ontbijtbuffet is het tijd om de terugreis te aanvaarden.

Je hebt ruimschoots de tijd om te ontspannen in en om het huis, de cursus te laten bezinken of de omgeving verder te verkennen. En we genieten van met aandacht bereide maaltijden! Je kunt natuurlijk meegaan op excursie (inbegrepen). Ook ben je van harte welkom om in het château ontspannen een boek te lezen, een spelletje te doen of bij mooi weer in het zwembad te duiken. Je kunt er zeker van zijn, dat je leert én geniet!

Wat breng je mee? Eventueel eigen lesmateriaal, (digitaal) woordenboek N-F, F-N. De rest van het cursusmateriaal wordt ter plekke verstrekt.

Docent Josée Boijens

José_DBF_1906_verkleind_voor_web.jpg

De cursus wordt gegeven door Josée Boijens. Oorspronkelijk docent Frans, is ze nu vooral werkzaam als coach en trainer. In deze week deelt ze haar kennis van en liefde voor de Franse taal en cultuur.

 

Ze gelooft in communicatief taalonderwijs en onderdompeling in een authentieke Franse omgeving. Haar aanpak is laagdrempelig en uitnodigend, met veel aandacht voor de individuele deelnemer.

Niveau: A2-B1. Twijfel je over je niveau? Kijk voor een globale indicatie van de niveaus op: http://www.erk.nl/leerling/candostellingen/ of plan een gratis skypegesprek met Josée via info@entractes.nl .

Onder de deskundige leiding van onze docent Josée Boijens leer je veel beter Frans spreken! 

Inbegrepen

 • Verblijf voor zes nachten in Château du Pommoy, midden in regionaal natuurpark Le Morvan in Bourgondisch Frankrijk

 • Alle maaltijden ter plaatse (ontbijtbuffet, lunch, diner)

 • Twee glazen bier, wijn, of fris bij lunch en diner. Koffie, thee en water gedurende de hele dag

 • Gebruik van de faciliteiten van het château, beddengoed, handdoeken

 • Toeristenbelasting

 • 5 dagen cursus Frans door bevoegde, deskundige docent

 • Excursie naar het atelier van de befaamde Vlaamse beeldhouwer Peter Meyers (facultatief)

 • Of excursie naar de lokale kaasmakerij (facultatief)

 • Een uitstap naar een historische plek in de omgeving

Château du Pommoy: rust, natuur en cultuur

Uit het groene landschap van de Franse Morvan doemt een statig, wit pand op. Midden in de natuur vindt u het comfortabel ingerichte château. Recent gerenoveerd en van alle moderne gemakken voorzien. Geniet van uw grote kamer of suite met eigen badkamer, lees een goed boek in de grote salon, wandel door de tuin, speel piano of neem een verfrissende duik in het zwembad.

 

Direct vanaf het château maakt u prachtige wandel- en fietstochten. In de directe omgeving is al veel te zien, maar ook met de auto kunt u nog talloze uitstapjes maken. Bezoek bijvoorbeeld de Gallo-Romeinse nederzetting Bibracte op de Mont Beuvray (bij mooi weer kunt u het Mont Blanc-massief zien liggen!). Op slechts 20 autominuten vindt u de gezellige stad Autun met haar kathedraal, musea, Romeins theater, en vele terrassen….

 

Uw gastheer en gastvrouw zijn: Ad Verspaandonk en Iteke van de Graaf. Kijk voor meer informatie op de accommodatiepagina

Reisdata en prijs
De cursus wordt opnieuw vormgegeven. Wij zullen op deze site nieuwe cursusdata publiceren. Wilt u met meer mensen tegelijk komen? Dan is de groep sneller compleet en kunnen we samen met u een datum prikken. 

Reserveren

Blijf op de hoogte: cursusinfrankrijk@gmail.com

*Wij kunnen u behulpzaam zijn bij het organiseren van vervoer

bottom of page