top of page

MINDFULNESS

Stilstaan bij jezelf –

het brengt je in beweging!

Ren jij jezelf in het dagelijks leven vaak voorbij? Verlies je daarbij weleens het contact met je eigen voeten op de grond? Er is zoveel dat onze aandacht vraagt: werk, familie, vrienden, lastige én leuke dingen in ons leven. Aandacht voor onszelf schiet er dan vaak bij in. Heb je behoefte aan meer rust en overzicht? Vliegt jouw geest alle kanten op en zou je meer focus en richting willen hebben? Wil je je grenzen beter leren kennen en bewaken? Zou je graag bewuster keuzes willen maken? Of ben je gewoon nieuwsgierig wat een week aandacht voor jezelf jou brengt?

Kies dan voor de cursusweek Mindfulness in een streek waarin stilte en ruimte nog vanzelfsprekend zijn.

De week wordt geleid door Josée Boijens, ervaren trainer, coach én liefhebber van ongerept Frankrijk.

 

Programma

Tijdens deze 7-daagse reis vol aandacht voor jezelf zijn de ingrediënten: mindfulness (oefenen in het bewust aanwezig zijn van moment tot moment), aandachtig bewegen met toegankelijke yoga-oefeningen, gebruik maken van de natuur (o.a. wandelen in stilte), bij jezelf én de ander blijven in communicatie, bewust omgaan met stress en bewust keuzes maken. En ook: hoe neem je jouw ervaringen en ontdekkingen mee naar je dagelijkse leven thuis? Josée is gecertificeerd mindfulness trainer en ervaren in het op maat begeleiden van groepen.

Dag 1: Reisdag. Je reist op eigen gelegenheid* naar Roussillon-en-Morvan, waar ’s avonds een heerlijk aperitief en diner klaar staan. Je overnacht deze hele week in een luxe, ruime kamer met eigen badkamer.

Dag 2 t/m 6: Gedurende deze dagen worden momenten van verstilling afgewisseld met speelse, creatieve oefeningen en interactie. Binnen het programma is er veel aandacht voor wat jou persoonlijk bezighoudt. Er is een ochtendprogramma van 9:30 tot 12:30. Verder naar behoefte 45 minuten individuele coaching. Je hebt ruimschoots de tijd om te ontspannen in en om het huis, de cursus te laten bezinken of de omgeving verder te verkennen. En we genieten van met aandacht bereide maaltijden! Je kunt natuurlijk meegaan op excursie (inbegrepen). Ook ben je van harte welkom om in het château ontspannen een boek te lezen, een spelletje te doen of bij mooi weer in het zwembad te duiken. Je kunt er zeker van zijn, dat je heel anders geniet!

Dag 7: Reisdag. Na een uitgebreid ontbijtbuffet is het tijd om de terugreis te aanvaarden.

 

Ervaring met mindfulness, yoga en/of meditatie is niet noodzakelijk, nieuwsgierigheid naar jezelf staat voorop. Ben je hier wél vertrouwd mee, dan is deze week een mooie kans om je ervaring te verdiepen: je ontdekt steeds weer nieuwe dingen.

 

Wat breng je mee? Gemakkelijk zittende kleding in laagjes, wandelschoenen, eventueel meditatiekussentje/-bankje. Yogamatten en cursusmateriaal worden ter plekke verstrekt.

Cursusleider Josée Boijens

Josée Boijens mindfulness coach

'Aandacht voor jezelf'

'Ik laat je verder kijken,

met beide benen op de grond

 

en leer je bewust 

om te gaan met je eigen grenzen'

'Even stilstaan bij je keuzes brengt je in beweging'

Onder de deskundige leiding van onze coach Josée Boijens leer je stilstaan bij jezelf! 

Lees verder op Josée’s website: www.entractes.nl – voor inhoudelijke vragen over de cursus: info@entractes.nl

Inbegrepen

  • Verblijf voor zes nachten in Château du Pommoy, midden in regionaal natuurpark Le Morvan in Bourgondisch Frankrijk

  • Alle maaltijden ter plaatse (ontbijtbuffet, lunch, diner)

  • Twee glazen bier, wijn, of fris bij lunch en diner. Koffie, thee en water gedurende de hele dag

  • Gebruik van de faciliteiten van het château, beddengoed, handdoeken

  • Toeristenbelasting

  • 5 dagen mindfulnesscursus door deskundige coach

  • Excursie naar het atelier van de befaamde Vlaamse beeldhouwer Peter Meyers (facultatief)

  • Of excursie naar de lokale kaasmakerij (facultatief)

  • Een uitstap naar een verstilde historische plek in de omgeving

Château du Pommoy: rust, natuur en cultuur

Uit het groene landschap van de Franse Morvan doemt een statig, wit pand op. Midden in de natuur vindt u het comfortabel ingerichte château. Recent gerenoveerd en van alle moderne gemakken voorzien. Geniet van uw grote kamer of suite met eigen badkamer, lees een goed boek in de grote salon, wandel door de tuin, speel piano of neem een verfrissende duik in het zwembad.

 

Direct vanaf het château maakt u prachtige wandel- en fietstochten. In de directe omgeving is al veel te zien, maar ook met de auto kunt u nog talloze uitstapjes maken. Bezoek bijvoorbeeld de Gallo-Romeinse nederzetting Bibracte op de Mont Beuvray (bij mooi weer kunt u het Mont Blanc-massief zien liggen!). Op slechts 20 autominuten vindt u de gezellige stad Autun met haar kathedraal, musea, Romeins theater, en vele terrassen….

 

Uw gastheer en gastvrouw zijn: Ad Verspaandonk en Iteke van de Graaf. Kijk voor meer informatie op de accommodatiepagina

Reisdata 

Wordt binnenkort opnieuw gepland

Reserveren

Blijf op de hoogte: cursusinfrankrijk@gmail.com

*Wij kunnen u behulpzaam zijn bij het organiseren van vervoer

bottom of page