top of page
Franse vlag

Frans
Français

BETER FRANS SPREKEN LEER JE IN FRANKRIJK!

Heeft u al een basiskennis van de Franse taal en wilt u zich zekerder voelen in het voeren van gesprekken over dagelijkse onderwerpen? En ‘en passant’ meer leren over de Franse cultuur, op een prachtige locatie? Dan is deze cursus echt iets voor u!​

Dompel u onder en geniet! U krijgt les van een deskundige docente, die u helpt zelfvertrouwen te krijgen terwijl u zich onderdompelt in het Frans.

 

In de zomer kunt u zich letterlijk onderdompelen in het zwembad van uw verblijf: Château du Pommoy

Piscine avec transats
Het programma

 

Dag 1:

Reisdag. U reist op eigen gelegenheid* naar Roussillon-en-Morvan, waar u ’s avonds onder het genot van een heerlijk aperitief en diner kennis maakt met de andere cursisten en de docente.

Dag 2 t/m 6:

Les van een gekwalificeerde docent, van 10-12 en van 14-16. Elke dag is er ruimschoots de tijd om te ontspannen in en om het huis, de cursus te laten bezinken of de omgeving verder te verkennen. En we genieten van met aandacht bereide maaltijden! 

Dag 7: Reisdag. Na een uitgebreid ontbijtbuffet is het tijd om de terugreis te aanvaarden.

De docent is Frans

Frans leert u uiteraard het best van een Franstalige docent. De cursus wordt gegeven door Christelle Seguenot. Ze studeerde af aan de Universiteit van Besançon met de specialisatie Frans als vreemde taal en werkte vele jaren bij “Alliances Françaises” in verschillende landen (Centraal-Europa, Rusland, Madagaskar).

 

De cursus is een echte onderdompeling in de Franse taal, intensief op een heel prettige manier. Dat betekent, dat er gedurende de lesuren voortdurend Frans wordt gesproken.

Christelle Seguenot, foto van de docente Frans

Christelle Seguenot zegt hier zelf over: 

“Ik ben al jaren docent Frans en pas me aan alle taalkundige eisen aan: van beginners tot gevorderden. U neemt deel aan een programma van 20 uur per week, bestaande uit conversatielessen én educatieve uitstapjes. 

 

De cursussen zijn voornamelijk gebaseerd op begrip en mondelinge expressie. Ik gebruik een grote verscheidenheid aan media en werk aan de fonetiek om het leren en gebruiken van de taal te vergemakkelijken.

 

De beste manier om te leren is door in gesprek te gaan, met mij en de mensen die we samen ontmoeten.”

Cursusniveau

Het niveau van deze cursus is gemiddeld. Om een goed verloop van de cursus te garanderen, is het belangrijk dat de cursisten ongeveer hetzelfde niveau hebben. De docent heeft vooraf een kort gesprek met u (online of telefonisch), zodat u zeker weet dat de cursus passend voor u is.

Inbegrepen

 • Verblijf voor zes nachten in Château du Pommoy, midden in regionaal natuurpark Le Morvan in Bourgondisch Frankrijk

 • Alle maaltijden ter plaatse (ontbijtbuffet, lunch, diner)

 • Twee glazen bier, wijn, of fris bij lunch en diner. Koffie, thee en water gedurende de hele dag

 • Gebruik van de faciliteiten van het château, beddengoed, handdoeken

 • Toeristenbelasting

 • 5 dagen cursus Frans door een bevoegde, deskundige docent. Hieronder vallen theorie én excursies waarin het Frans in de praktijk wordt gebracht

Niet inbegrepen:

 • De reis van en naar Roussillon-en-Morvan

 • Persoonlijke uitgaven die hierboven niet genoemd zijn

Château du Pommoy:
rust, natuur en cultuur

 

Uit het groene landschap van de Franse Morvan doemt een statig, wit pand op. Midden in de natuur vindt u het comfortabel ingerichte château. Geniet van uw grote kamer of suite met uitstekend bed en eigen badkamer, lees een goed boek in de grote salon, wandel door de tuin, speel piano of neem een verfrissende duik in het zwembad.

 

Direct vanaf het château maakt u prachtige wandel- en fietstochten. In de directe omgeving is al veel te zien, maar ook met de auto kunt u nog talloze uitstapjes maken. Bezoek bijvoorbeeld de Gallo-Romeinse nederzetting Bibracte op de Mont Beuvray (bij mooi weer kunt u het Mont Blanc-massief zien liggen!). Op slechts 20 autominuten vindt u de gezellige stad Autun met haar kathedraal, musea, Romeins theater, en vele terrassen….

 

Uw gastheer en gastvrouw zijn: Ad Verspaandonk en Iteke van de Graaf. Kijk voor meer informatie op de accommodatiepagina

Le château avec sa roseraie, ciel bleu
Reisdata en prijs

Deze cursus vindt plaats van vrijdag 13 - donderdag 19 september

Deze cursus gaat door bij minimaal 5 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 14 personen. U hoort uiterlijk 1 juli of de cursus door kan gaan. Bij voldoende deelnemers wordt de reis direct aan u bevestigd.

€ 1400 éénpersoonsgebruik van een tweepersoonskamer met luxe badkamer
€ 1250 pp op een gedeelde grote kamer met luxe badkamer
€ 750 meekomende partner zonder cursus (alleen samen met een deelnemer te boeken)

U kunt ook deelnemen zonder verblijf op Château du Pommoy. In dat geval betaalt u € 375 pp. Alleen de cursus, de lunches, drankjes tussendoor en de maaltijd op de laatste avond zijn dan inbegrepen. 

 

Wilt u met meer mensen tegelijk komen? Dan is de groep sneller compleet. We kunnen bij voldoende deelnemers samen met u een andere datum afspreken. 

Reserveren en meer informatie: 

cursusinfrankrijk@gmail.com

 

*Indien gewenst kunnen deelnemers samen reizen. Wij kunnen u helpen met elkaar in contact te komen.

Restons en contact !

Contactez-nous pour plus d'informations

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Instagram

Dank voor uw bericht!

bottom of page